0

С портна журналистка всеки момент ще дари с четвърта рожба новия треньор на Наполи Руди Гарсия. Италианката Франческа Бриенца планира бебето да поеме първия си дъх в родната на 59-годишния татко Франция.

„В Ница научих, че съм бременна и започнах да се преглеждам тук“, обясни 37-годишната брюнетка, която е родена в Рим и е запалена фенка на Рома. Именно докато работи в клубната телевизия, тя се запознава с Гарсия преди почти 10 г.

„Минаха много месеци, преди да се съглася да изпия първото си кафе с него, аз съм дъщеря на финансов полицай, отгледана с много строги правила. Когато се реших на среща с Руди, първо поисках разрешение от шефа си. Ако той беше против, нямаше да изпия това кафе, защото не исках той да се усъмни в моя професионализъм. Моят директор обаче ми каза веднага да тръгвам и аз бях много щастлива“, разказва Франческа пред „Кориере дела Сера“.

Тогава Гарсия вече има зад гърба си брак с Вероник, както и три дъщери - Лена, Карла и Ева.

Самата Франческа признава, че никога не се е вманиачавала на тема дете. „Случи се и е прекрасно. С Руди никога не сме парадирали с връзката си, така беше и с бременността. Не съм се крила, макар мнозина да казаха, че съм го пазила в тайна. Всъщност не ми се струваше интересно да го обявявам на света. Ние сме публични личности и има внимание към нас, ала социалните медии могат да бъдат бумеранг, ако се използват прекомерно”.

Бриенца, която е участвала в „Мис Италия“ и е завършила културология, заяви, че не е спирала да работи, макар с Гарсия да си подариха дълга ваканция на карибския остров Сен Барт през май. „Формулата ни за хармонична двойка е всеки да запази своята автономия и да уважава идентичността на другия. Винаги съм обичала изкуството, историята и пътуванията, затова избрах да следвам Руди, но без да пренебрегвам себе си. Внасяме футбола и вкъщи, а когато се случи да го обсъждаме, винаги се раждат интересни идеи“.

Двамата планират и сватба, която преди 2 г. пропаднала заради ковида.