0

К оледа е чудесен семеен празник за милиарди хора по света, а баскетболът в НБА е с най-богатата си програма точно на този ден от целия сезон.

Но не всички харесват тези традиции, като един от тях е легендарният баскетболист на Сънс, Сиксърс и Рокетс Чарлз Баркли. Като истински чичо Скрудж той разясни защо Коледа въобще не е забавна за него.

„Човече, знаеш ли, Коледа не е много забавна за мен“, каза Баркли в интервю за USA TODAY Sports. "Това е огромна загуба на пари. Когато си черен и богат, всеки си мисли, че е част от семейството ти. Всеки ти е роднина. Всеки иска подарък от мен, който да е наистина хубав“, изтъкна Баркли.

„Това е като членовете на вашето семейство - една година им купуваш къща, на следващата година им купуваш кола, на следващата година им купуваш пуловер... И те се обиждат: „Пуловер ли ми купи току-що?“ Те винаги искат подаръците да се увеличават, така че никога няма да можете да им подарите пуловер, ако сте им купили къща миналата година, защото се ядосват."

Самият Баркли разкрива, че в началото на кариерата си хора около него са искали да се възползват за своя изгода от успеха му. По думите му първият му агент е откраднал 100 милиона от него. Мнителността му оттогава го изпълва с недоверие и към Коледа.

"Не съм голям фен на Коледа. Твърдо вярвам, че Дядо Коледа трябва да носи подаръци само на децата. Мисля, че Дядо Коледа трябва да носи подаръци на всички, докато завършат гимназия, и това е всичко. Това е моето лично мнение." .