0

Т реньорската смяна в Байерн бе доста изненадваща, тъй като клубът няма практика да прави резки движения в разгара на сезона.

Оказа се обаче, че има хора, които са очаквали нещата да тръгнат в тази насока и един от тях е бившият играч на тима Маркус Бабел. Според до уволнението на Юлиан Нагелсман се стигнало заради гаджeто му Лена Вурценберг. И по-скоро заради нейната професия на спортен журналист.

Връзката на Нагелсман с Лена стана публично достояние миналата година. Тогава след 15-годишен брак специалистът се раздели със съпругата си Верена, с която имат две деца. Преди да тръгне с Вурценберг, беше журналистка в „Билд“, като отразяваше изявите именно на Байерн. Поради конфликт на интереси обаче репортерката бе отстранена от ангажимента си да следи под лупа баварския клуб, а после и от самата медия. Въпреки това недоверието, че Лена има информация от първа ръка какво се случва в клуба и че може да я споделя с бивши колеги, останало.

„Знам, че връзката на Нагелсман с репортера на „Билд“ бе огромна тема в съблекалнята. Това, че е с нея не се харесваше, затова приятелката му беше голям проблем за Байерн. Имаше липса на доверие, защото играчите вече не можеха да споделят какво мислят. Страхуваха се, че всичко ще излезе във вестника“, твърди Бабел, който е трикратен шампион с Байерн в края на 90-те години.

Самият Нагелсман, който научи за уволнението си от медиите, докато бе на ски заедно с Лена, очаква скоро да си намери нова работа. Интерес към него проявява Тотнъм, където дните на мениджъра Антонио Конте явно са преброени. Италианският специалист влезе в конфликт с играчите, а разкритикува и управата на клуба. И докато бъдещето на Нагелсман поне засега е неясно, то стана ясна заплатата на заместника му в Байерн Томас Тухел. По информация на „Билд“ той ще заработва 10-12 млн. евро годишно.

„Аз, разбира се, мога да му съчувствам, но това не влиза в моите задължения. Дали ще се свържа с него? Ще го направя, но не веднага. Не искам да изглеждам неуважителен“, бе коментарът на Тухел за предшественика си на поста.