0

З вездата на Галатасарай Арда Туран беше номиниран за „Най-обичаният и примерен футболист на 2022 г.“ в резултат на „Проучване и оценка на марката“, проведено в катедрата по бизнес администрация на Истанбулския университет Кент.

Бившият играч на Атлетико и Барселона беше разпитван от студентите и направи някои важни разкрития. „От години имам проблеми със съня, не мога да спя добре. Причината е чисто психологическа. В Испания беше много трудно. Постоянно питаха: „Защо не играем по-добре?“. „Защо не можем да подаваме най-добрите пасове?“. Междудругото, и аз съм малко емоционален, изпадам бързо в различни състояния“, призна Туран, който е една от легендите на турския футбол.

Той си спомни как хвърли едната си обувка пo страничен съдия на мач между Атлетико Мадрид и Барселона.

„Бяха четвъртфиналите за Купата на краля, мисля, че бяхме водехме с 1:0. Топката удари ръката на Хавиер Масшерано след удар на Фернандо Торес. Всички си помислихме, че е дузпа и спряхме да играем, защото беше дузпа. Барселона премина в контраатака, хванаха ни между Меси, Неймар и Суарес в откритото поле и ние допуснахме гол. Когато допуснахме гола, категорично протестирахме пред съдията. Протестите продължиха и на полувремето. Тъй като този протест се разви на полувремето, отношението на рефера беше много грубо към нас, той беше много по-учтив с играчите на Барселона, аз бях много ядосан за това, а и за друго нещо.  Дани Алвеш и Ракитич стъпиха на крака ми, а реферът каза „продължавай“, знам добре, че това, което направих, беше напълно погрешно, но признавам, че това е хубав спомен“, добави Арда Туран.