0

Й енс Леман, прочутият бивш вратар на Арсенал и Бундестима, нахлу с моторна резачка при комшията и резна гредите на покрива на гаража му, според в. „Билд“.

Така внушителният мъжага (висок е 1,90 м) реши проблема с постройката на съседа, която закриваше зашеметяващата гледка към близкото езеро Щарнберг.

Твърди се, че 52-годишната легенда на Арсенал, член на отбора на „Непобедимите“, е имал стара вражда с комшиите си заради имотите им.

Леман е недоволствал, че нов гараж блокира гледката му към езерото, затова с резачката е „срязал гредите на покрива“ на постройката, съобщава „Билд“.

Изданието твърди също ,че Леман се е опитал напразно да изключи камерата за наблюдение, за да остане незабелязан.

Гледката на изпадналия в „бесен гняв“ Леман била доста плашеща, докато причинявал с резачката си щети за стотици евро.

Полицията бе извикана, започнало е разследване дали Леман не стои и зад други три случаи на вандализъм на стойност около 10 000 евро.

Версията на бившия вратар е, че въпросният гараж е построен на неговата земя. Той притежава имота си на езерото Щарнберг от 15 години, купувайки го за около 5 милиона евро през 2007 г., докато играеше за артилеристите.

Леман беше уволнен от Херта Берлин миналата година заради негово съобщение в WhatsApp, което някои счетоха за проява на расизъм.