0

С ветовният №3 в тениса Александър Зверев предизвиква скандали, където и да мине.

Този път олимпийският шампион сдържа нервите си, но пък публиката намери начин да се заяжда с него.

24-годишният Саша поведе отбора на Германия за Купа „Дейвис“ в Рио, въпреки че беше изхвърлен от последния си турнир в Акапулко заради обиди към съдията и удари по стола му. На червените кортове в бразилския мегаполис той донесе победата с 3-1 над домакините и класира състава за финалите наесен, след като спечели и двата си мача на сингъл – над Тиаго Сейбот Вилд и Тиаго Монтейро.

Зрителите се опитаха да го извадят от релси, като започнаха да скандират името на бившата му приятелка Олга Шарипова. Зверев имаше връзка с руската си колежка през 2019-а, а след това тя публично го обвини в системно домашно насилие. „Оля“, викаха от трибуните и Саша коментира: „Бразилската публика прекрачи границата. Те обидиха членове на семейството ми и човека, когото обичам".

Тенис звездата имаше предвид новото си гадже София Томала (33), която го придружава в последните му състезания. Известната актриса и певица, която има не по-малко бурен любовен живот зад гърба си, подкрепи Саша в Инстаграм.

„Бразилия, за мен беше чест, но Германия отново ти срита задника. Довиждане! Следваща спирка: Индиън Уелс”, написа татуираната София, като с думите си тя имаше предвид прословутото 7:1 на националния отбор по футбол срещу домакина Бразилия в полуфиналите на световното през 2014 г. Трогнат от посланието на Томала, Зверев я засипа със сърца в социалната мрежа. Засега той е в очакване на наказанието, което от ATP могат да му наложат за изцепката в Мексико. Матс Виландер призова за спиране на правата му за 6 месеца, а Серена Уилямс коментира, че в същата ситуация е щяла да бъде пратена в затвора.