0

Г ригор Димитров успя да напълни чушки в далечна Калифорния за днешния национален празник.

Най-добрият ни тенисист се развихри в кухнята на къщата, която е наел за супертурнира в Индиън Уелс ($12 млн.). Хасковлията стана майстор на българските гозби именно в същия град, където прекара няколко седмици в изолация в началото на пандемията от коронавирус преди 4 г. Гришо бе и сред големите звезди в традиционния детски ден в „Индиън Уелс Тенис Гардънс“, където надпреварата стартира на 6 март.

Ден по-рано от 22 ч. наше време ще бъде теглен жребият. Вчера Димитров проведе тренировка с трикратния шампион в надпреварата Рафаел Надал, който за последно спечели там през 2013 г. Испанският ветеран не е играл, откакто стигна 1/4-финал в Бризбейн, а след това се възстановяваше от поредната мускулна травма.

Колкото до Гришо, миналия сезон той напусна Индиън Уелс, след като се контузи във II кръг срещу Джейсън Къблър. Тази седмица Григор е №13, но във врата му вече диша Юго Умбер, който се изстреля с 4 места до №14 с триумфа си в Дубай. Французинът, надиграл българина на финала в Марсилия, снощи срази с 6:4, 6:3 Александър Бублик (Каз). В драматичен полуфинал Бублик водеше с 6:5 в третата част, когато съперникът му Андрей Рубльов бе дисквалифициран заради ругатни на руски език.