0

П рочут италиански клоун разсмя до сълзи олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова и първенеца на планетата в щангите Карлос Насар.

Двамата заедно с наши известни треньори станаха част от скеч в 13-ото издание на спектакъла „Нощ на звездите“ в „Арена София“, организиран от световноизвестния акробат, еквилибрист и благотворител Енчо Керязов. Задачата на Ивет бе да свири на ксилофон, а на Карлос – да удря гонг, като клоунът Давиде Васало се стресна от удара на звездата ни в кат. до 89 кг, който с един удар запрати гонга на земята.

Преди това световният рекордьор Насар получи специалната награда Born Winner на генералния спонсор на вечерта. Призът му беше връчен именно от Горанова. Наградата "Смело сърце" стана притежание на националния отбор по хокей на трева за юноши и девойки със специални образователни потребности към РЦППО в Пловдив.

По традиция фондацията на Керязов отличи победителите сред младите ни таланти в 4 категории, като за всички финалисти имаше премия от 5000 лв. В „Спорт“ спечели таекуондистката Калина Бояджиева, която пред погледа на подгласничките си Елвира Краснобаева (художествена гимнастика) и Пламена Георгиева (брейк) беше наградена от спортния министър Георги Глушков. В категория "Образование" победи Калоян Гешев (скоростна калкулация), който получи приза си от министъра на образованието проф. д-р Галин Цоков. Цигуларката Диана Чаушева е №1 в "Изкуство", а в новата категория "Иновации" наградата взе Тайра Ридваева за проекта ѝ „Подаръкът на Тайра за глухите приятели“.

Най-много овации обраха сестрите Мишел и Никол Колев, които за акробатичното си изпълнение бяха изпратени на крака от хилядите зрители. В началото на тази година те получиха наградата „Златен клоун“ на 46-ия международен фестивал в Монте Карло, определяна като „оскарите“ на цирковото изкуство. Това е първа подобна награда от 1980 г. По този повод държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента момичетата, които живеят в родината на майка си – Италия. За да покажат невероятното си майсторство пред родна публика, сестрите отказаха едноседмичен ангажимент към „Сирк дю солей“ в Лас Вегас.