0

Н икога не оставяй мечтите си, каквото и да ти струва. Това послание отправи към света Хелън, сестрата на бразилския национал Алекс Телес.

Красавицата постигна голям успех – тази седмица тя взе лиценз за футболен агент от ФИФА и вече може да преговаря и набира клиенти. А според запознати желаещите хич не са малко. Помага й и популярността на нейния Алекс, който този сезон е под наем в Севиля от Манчестър Юнайтед.

„Това е резултат на 9 години усилена работа, на всекидневна борба за признание. Влязох в света на футбола неканена, въпреки че съм от семейство, което живее с този спорт. Трябваше да вляза с шут през вратата, да се представя, да спечеля доверие. Избягвам подозрителните погледи, неуважителните коментари. Искам да ме виждат, но преди всичко да ме уважават“, написа в профила си Хелън, който от известно време върти своята агенция H13 Sports Management, но едва сега взе лиценз и може да се възползва от всички права, които документът й дава.

Естествено, на нейните съвети се довери брат й Алекс, който се е устремил към трофея в Лига Европа.

Хелън, която също така се изявява модел и дава ценни житейски съвети, се зарече да стигне далеч. „Това е само началото“, категорична е тя. Посочи и успеха си. „Имаше 6586 кандидати, 3800 положени теста и 1962 одобрени. Това са хората, които могат да представляват и продават играчи в целия свят. И аз сред тях“, щастлива е бразилката. „Горда съм да бъда сред малкото жени футболни агенти. Нищо не идва даром. Стигнах дотук, защото разбирам от този бизнес и не ме е страх да го кажа“.