0

В иктория Томова намери интересен начин да се мотивира преди двубоя си от I кръг на Australian Open срещу Ализе Корне (Фр).

Първата ни ракета разкри, че събира сили преди мача с поредицата "Роки", в която главен герой е Силвестър Сталоун. Вики пусна няколко откъса от поредицата на профила си в Инстаграм, в които се вижда какви усилия полага Роки в тренировките си.
Томова преодоля пресявките в Мелбърн с победи над Деспина Папамихаил (Гър), Кейти Суон (Вбр) и Ирина Мария Бара (Рум), за да извоюва мястото в основната схема за втори път в кариерата си. До момента 26-годишната Вики и Корне (31) са се срещали само веднъж - през 2019 г. в Осака, като нашето момиче би в три сета. В момента Ализе заема 62-ро място в ранглистата на WТА, а Томова е 119-а.

Корне обяви в Туитър разочарованието си от решението за депортацията на Джокович: "Той винаги първи се застъпваше за играчите, но никой от нас не се застъпи за него. Бъди силен, Новак!“.

Двете ще излязат на корта в 02:00 часа българско време тази нощ, като мачът им е откриващ програмата на корт №16. 

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще започне участието си в Мелбърн утре рано сутринта българско време. Той ще се изправи срещу тръгналия от квалификациите Иржи Лехечка не по-рано от 04:00 часа наше време. Срещата ще е на корт №7, като преди това ще се изиграе двубоят между Емилио Гомес и Марин Чилич, който е с начален час 02:00.
 
Чехът Лехечка е сред най-обещаващите млади таланти. 20-годишният тенисист е под №143 в световната ранглиста.

Ето програмата и за основните кортове: