0

В ратарят на Аржентина Емилиано Мартинес реши да си направи нова татуировка, за да увековечи спечелената световна титла в Катар. „Гаучосите“ победиха на финала Франция след 3:3 и дузпи.

Преди да се стигне до ударите от бялата точка, Мартинес се превърна в голям герой, правейки едно от спасяванията на турнира, може би и на годината. Дълбоко в добавеното време на второто продължение от 15 минути, в 123-тата минута на мача, националът на Франция Рандал Коло Муани се озова очи в очи с Мартинес. Аржентинският вратар запази хладнокръвие и с левия си крак успя да направи фантастично спасяване, благодарение на което запази шансовете на своя тим за титла.

Седмица след триумфа Емилиано Мартинес реши да си направи татуировка точно на частта от левия си крак, с която парира удара на Коло Муани.

Аржентинският герой сподели снимка, на която показа татуировката. Тя представлява световната купа с три звезди отгоре, колкото са и световните титли на Аржентина. Има и надпис под купата, който се превежда: „Страстта ми доведе до слава“.