0

С грозни сцени завърши дербито между Бока и Ривър Плейт, което се проведе на стадион "Бомбонера". Символичните гости спечелиха с 1:0 след гол на Ланзини в 20-ата минута. "Генуезците" така и не успяха да им отговорят с нещо смислено до края на срещата. 

Нещо повече вратарят им Серхио "Чикито" Ромеро налетя фен директно на една от трибуните. Той и съотборниците му бяха залети с порой от обиди, но Ромеро не издържа, след като бе ударен със знаме в лицето. И тръгна на саморазправа, въпреки опитите на  Милтон Хименес, Единсон Кавани и Леандро Брей  да го спрат. 

"Ти ме удари, но сега съм пред теб. Говори ми в очите", обяви стражът на запалянкото. Други фенове успяха да застанат между тях, за да не си стигне до още по-голям скандал. Намеси се и полиция. По-късно Ромеро се успокои и разговаря със запалянковците пред стадиона.  Извинявам се на феновете на Бока. Когато този човек ме обиди, за момент превъртях. Умът ми изчезна. Той ме обиди толкова силно, че много ме засегна. Поднасям извиненията и към него. Да, обиди ме но това е негово право “, заяви той.

След този двубой Ривър е на пето място, а Бока на 11-то.