0

Н а прага на фалита ли се намира Рио Фърдинанд, питат се в Англия.

Хората си задават въпроси, след като ресторантът на бившия английски национал, а сега коментатор, затвори врати след 14 успешни години. При това го направи без никакво предупреждение – било то към клиентите, било то към персонала.

В понеделник хората отишли на работа, но само за да намерят вратите затворени. Оказало се, че вече са безработни. В неделя заведението, превърнало се в любимо на редица знаменитости, приело последните си посетители за последен път.

Италианският ресторант „Росо“ се намира в центъра на Манчестър, в стара страда, в която навремето се помещавала голяма банка. Заведението отвори врати през 2009-а, когато Рио играеше в Манчестър Юнайтед, и оттогава се превърна в любимо място за коледните партита на Манчестър Юнайтед. Посещава се от много играчи, включително и на големия съперник Сити. Един от най-честите клиенти в последната година беше именно звездата на „гражданите“ Ерлинг Холанд.

В официалното съобщение, публикувано часове след затварянето, се казва, че е за „постоянно и за добро“. Не се дават обаче никакви подробности. За първи път „Росо“ затвори по време на пандемията, но след това отново възобнови дейността си.