0

В секи фен на Формула 1 знае, че легендата Михаел Шумахер има син. И нищо чудно, защото Мик кара за отбора на Хаас вече втори сезон, макар и без особен успех. Но фамилията може да се гордее не само със сина си, а и с Джина-Мария - дъщерята на сочения за най-добър състезател на всички времена.

Джина не е свързана с автомобилния спорт, но определено разбира от конски сили, защото е двукратна световна шампионка и европейска №1 на обездка.

През ноември 2019 г. Джина, която е родена на 20 февруари 1997 г., се представи на турнир във Верона и направи шоу в чест на баща си.

Тя влезе на арената с шлем на Ферари и гащеризон от времето на изявите на Пилето за Скудерията, а конят беше пременен в екипировка, стилизирана като червена кола от началото на новия век, като отстрани дори имаше крило с надпис „Horse Power“ (в превод на български – конски сили). По време на представянето Джини и нейните помощници дори симулираха смяна на гуми и „зареждане“ на коня – нещо като пит стоп, припомня Sports.ru.

В Инстаграм на девойката, която има над 130 000 последователи, няма да видите снимки от плажовете, партита в дизайнерски рокли и пред огледалото в някоя баня, а само такива на коне, кучета и малко семейни снимки. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gina.maria_schumacher_fan

Любовта на Джина към конете е наследена от майка й Корина, която също е фенка на уестърн ездата. Г-жа Шумахер обикновено седи в публиката,когато Джина участва в турнир, но са минали доста години, откакто тя самата се е качвала на седлото.

„Отправната точка на всички постижения, е желанието“, е философията на Джина, която се осмели да мечтае и да последва страстта си. В последствие упоритата й работа се отплати с не един и два златни медала от световни първенства. За момента тя определено има по-успешна кариера от своя брат Мик.