0

Т е бяха послушни през годината и си заслужиха специални подаръци в арабската пустиня от много щедрия към тях Дядо Коледа, макар да са мултимилионери.

От торбата си добрият старец извади такива джунджурийки като болиди „Бугати“, часовници за близо 400 000 евро и други глезотии за имена като Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Нголо Канте, Рияд Махрез и компания, предпочели златно футболно пенсиониране в саудитския футбол пред Европа.

В. „Сън“ се разрови и научи какви празнични подаръци са поръчали шефовете на клубните им отбори.

Според консултиран спец в бизнеса с луксозни стоки, пожелал анонимност, някои от най-добрите отбори в Saudi Pro League ще раздават любими италиански играчки с красиви имена като Ferrari SF90 Spider, Bugatti и Lamborghini.

Има и поръчки за безумно скъпи часовници от компании от висок клас - часовниците Jacob и C Bugatti Chiron, които се продават на дребно на колосалните 345 000 евро, и по-скромни модели Chopard L.U.C Lunar, които се продават за около 60 000 евро. 

„Имаме звезди от най-високо ниво, те заслужават редки неща и искаме да им покажем уникално отношение, защото се са уникални“, каза източникът на „Сън“.

Поръчани са и дарове за дамите, като луксозни чанти  Yves Saint Lauren по 6000 евро бройката.

Помислено е и за празничната почивка на звездите от саудитската лига – друг експерт в луксозния бизнес, който работи за ВИП-персони, се похвали пред „Сън“ с отпуснат бюджет от близо 4 млн. евро за скъпи ваканции. 

Ще бъдат раздадени ваканционни пакети за Париж, които включват престои в президентските апартаменти на някои от най-ексклузивните хотели във френската столица и Лондон, както и слънчеви пътувания до частен остров на Малдивите. Без да се пестят разходи.

„Един ваканционен пакет за престой в Париж например, е едноседмична ваканция в президентски  апартамент на хотел George V в парижкия Four Seasons, която струва около 17 000  на вечер“, довери спецът.

„Друг пакет е пет нощувки в хотел Le Bristol, също в Париж, в един от апартаментите, наречен Suite Prestige Elysee, който струва близо 7000 евро на вечер“, каза източникът.

Нощувка на частен остров на Малдивите -  Kudadoo Maldives Private Island, включена в луксозен пакет, струва близо 6000 евро.