0

Ф утболната звезда Кристиано Роналдо планира да инвестира в медийната група Cofina, която е лидер в Португалия. Новината дойде от нейния генерален мениджър Луис Сантана. 

Интересното е, че 5-кратният носител на Златна топка отдавна е в конфликт с медиите на тази група. Популярният ежедневник Correio da Manha, който е водещ за групата, беше критикуван няколко пъти от Кристиано Роналдо, който го обвини в "постоянно измисляне на информация и противоречия", срамни за него или за отбора на Португалия.

През 2014 г. футболистът спечели дело срещу вестника за нахлуване в личния му живот. Той също многократно отказа да отговаря на въпроси на журналисти от телевизията на групата Cofina - CMTV. Преди Евро 2016 той дори грабна микрофона на репортер на CMTV, за да го хвърли в малко езеро.

Всичко това сега изглежда е забравено... 

Влизането на футболиста в капитала на групата ще стане в рамките на "Management Buy-Out (MBO)", поглъщане на компанията от нейните мениджъри, което "скоро ще бъде представено на акционерите", каза изпълнителният директор на Cofina Луис Сантана пред агенция Lusa Press.

Той уточнява, че „най-добрият играч в света е много ентусиазиран от идеята да инвестира в медиите на своята страна във водещ проект“.

Обявен от списание Forbes за най-богатия спортист на всички времена, нападателят на Ал-Насър може да стане най-големият акционер в Cofina с дял от 30% на стойност около 70 милиона евро.

Групата Cofina, която също контролира икономическия ежедневник Jornal de Negocios, новинарското списание Sabado и спортния вестник Record, генерира печалба от 10,4 милиона евро миналата година, което е ръст от 147% за една година, с оборот от малко над 76 милиона евро.

38-годишният нападател вече е инвестирал в португалската хотелска група Pestana, за да управлява хотели под марката "CR7".