0

В домашно насилие е обвинен бившият световен шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър. Срещу 38-годишния американец вече е в сила временна ограничителна заповед, като той няма право да се доближава на по-малко от 100 ярда от годеницата си Тели Суифт и 6-годишната им дъщеря Каори Лий.

Сексбомбата и боксьорът ще се изправят пред съда в Лос Анджелис на 25 юни, за да разрешат проблемите си. Двойката започва да се среща през 2015-а, а през 2018-а се сгодява. На 15 април обаче Уайлдър изгонил Суифт от дома им в Атланта, въпреки че тя се възстановявала от операция. Оттогава тя и дъщеря им заживели в друг имот в Ел Ей, но Бронзовия бомбардировач продължавал да ги шпионира чрез система за наблюдение, инсталирана в къщата.

В документите, до които се е добрал сайтът TMZ, Тели се е оплакала, че Дионтей системно я тормозел и направил поне пет опита да я удуши. При последния такъв опит Уайлдър е наплюл майката на детето си, затиснал лицето й с възглавница и за малко не я убил.

Суифт твърди, че през април боксьорът е разпратил обезпокоителни съобщения на близките и хората, с които работи, от личния й лаптоп, без тя да му е давала достъп. Също така той очаквал да има сексуални контакти с нея "по три пъти на ден".

37-годишната моделка се страхувала, че Уайлдър отново ще прояви насилие над нея, когато се върне в дома в Лос Анджелис, след като загуби и четвъртия от последните си 5 мача. В Рияд той отстъпи с технически нокаут в петия рунд от Чжълей Чжан (Кит). Дионтей има осем деца – три момчета и пет момичета. Четири от тях са от бившата му жена Джесика Скейлс. Тели пък има 18-годишен син Керън от предишна връзка.