0

Ж ивата легенда в бокса Майк Тайсън не оставя никого безразличен, в последния си по подкаст той подхвана теми като смъртта, парите, фалшивото чувство за сигурност, което богатството внушава.

56-годишният нюйоркчанин, смятан с право за един от най-емблематичните в историята на боска, винаги е бил съпътстван от противоречия или със сигурност екстравагантно поведение. 

Около живота му и днес текат реки от вестникарско мастило, а той  продължава да полага усилия да бъде в новините, напоследък и покрай бизнеса си, свързан с марихуаната, на която той е твърд защитник.

Въпреки това, от време на време, в неговия подкаст Hotboxin' той създава още силни заглавия с противоречиви и спорни мнения.

И точно това се случи в последното издание на неговата програма, на която като гост присъства терапевтът Шон Макфарланд, специалист по травми и зависимости.

В един момент Тайсън изстреля изненадващо признание. „Ние всички ще умрем един ден, разбира се“, започна Тайсън. „Така че, когато се погледна в огледалото и видя тези малки петънца по лицето си, си казвам:„ Уау, това означава, че срокът ми на годност изтича, много скоро “, добави Железният Майк.

„Парите не значат нищо за мен. Тези, които смятат, че парите могат да ги направят щастливи, значи никога не са ги имали. Мислиш, че нищо не може да се случи. Не мислите, че банките могат да се сринат. Мислиш си, че си непобедим, когато имаш много пари, което не е вярно. Затова винаги казвам, че парите са фалшиво чувство за сигурност”, посочи той.

"Какво е сигурност?", продължи той. "Не знам. Когато влагате пари в банката си и получавате чек всяка седмица и можете да живеете до края на живота си, това сигурност ли е? Това означава ли, че няма да се разболееш, че не може да те блъсне кола? Могат ли парите да ви предпазят от това?“