0

С ъпругата на съдения за изнасилване Дани Алвеш - Йоана Санс, даде показания в разгара на тридневния процес срещу него в Барселона. Ослепителната моделка разказа, че в нощта на 30 срещу 31 декември 2022 г. е трябвало да излезе на вечеря с мъжа си.

Бразилският футболист обаче отменил уговорката им със съобщение по телефона, като последният контакт помежду им бил в 23 ч. Колкото до състоянието, в което Дани се прибрал у дома, Йоана уточни: „Беше много пиян, вонеше на алкохол. Блъсна се в гардероба и се срина на леглото. Не беше контактен, нямаше как да говоря с него същата вечер", обясни Санс и подчерта, че никога официално не е искала развод от Алвеш. Преди делото Йоана изтри всичките си профили в социалните мрежи, за да не бъде тормозена от хейтъри.

Според "Марка" показанията на 31-годишната испанка косвено подкрепят защитната стратегия на Алвеш. Адвокатите му искат да внушат, че въпросната вечер той е бил много пиян, защото в Наказателния кодекс на Испания това е смекчаващо вината обстоятелство. Подобна бе и версията на спътника на бившия бек на Барса и ПСЖ – Бруно Бразил, според когото двамата са се почерпили повече от солидно още преди влизането във фаталната дискотека „Сътън“. По думите му те изпили в ресторант шише уиски, няколко джина с тоник и четири бутилки вино.

Черните облаци над главата на 40-годишния Дани се сгъстиха, след като пред трибунала застанаха шефът на дискотеката и полицаи. Управителят на клуба заяви, че момичето е било в шок и веднага след инцидента е потърсило помощ. "Алвеш е идвал много пъти, но онази вечер беше много пиян. При охраната ни дойде момиче, което бе изключително разстроено и плачеше. Тя каза, че е била изнасилена. В този момент на няколко метра мина Алвеш и тя веднага го посочи за извършител”.

Самият Дани и жертвата трябваше да бъдат изслушани вчера, в последния ден на процеса. Момичето е говорило зад стъклена преграда, за да не бъде разкрита самоличността й. Ще бъдат представени и ДНК анализите, които също са във вреда на играча, който е заплашван от 12 г. затвор. Според адвокатката му присъдата може да бъде намалена, защото на Дани не е направен кръвен тест за алкохол и наркотици. Клиентът й бил във фалит и има отрицателен банков баланс от 20 000 евро, докато защитата на жертвата настоява за 150 000 обезщетение.