0

Р оберт Левандовски започна силно сезона и вече има 9 гола за Барселона.

Два от тях са съвсем пресни - при победата с 5:0 над Йънг Бойс в Шампионската лига. Нападателят обаче не е единственият във фамилията, който се радва на славата. Много популярна е и съпругата му Анна, която има 5,7 млн. последователи в Инстаграм. Това я прави №1 сред футболните половинки в Ла Лига.

Анна, която е бивша каратистка, е запленена от здравословното хранене, като пише книги и организира курсове, за да го популяризира. Фитнес препоръките й също събират много фенове в социалните мрежи.

Много популярна е и любимата на съотборника на Левандовски в Барса Френки де Йонг. Мики Кимени е следвана от 1,7 млн. почитатели, което й отрежда второ място в класацията. Симпатичната блондинка навремето бе професионален състезател по хокей на трева, където родната й Нидерландия е голяма сила. Двамата с Френки дружат от гимназията.

А преди две години той й връчи годежния пръстен, паднал на коляно в каньон в Национален парк Зион, който е разположен в югозападната част на щата Юта. През декември 2023 г. двойката обяви раждането на първата им рожба – син, когото кръстиха Майлс.

Доминацията на дамите от Барса обаче спира дотук. Следващите три половинки в топ 5 са от Реал (М). Трета с 1,4 млн. последователи е Бруна Рота - инфлуенсърка и гадже на Родриго. Следва с 1,2 млн. друга бразилка - Габриели Миранда. Миналия месец тя и 18-годишната звезда на колоса от Мадрид изненадващо обявиха, че вече са женени. На петата позиция с 200 хил. по-малко пък е съпругата на халфа Феде Валве - Мина Бонино. Всъщност тя е и последната от футболните половинки в Ла Лига, достигнала котата от 1 млн. фенове.

Анна Левандовска и останалите популярни в Инстаграм половинки от Ла Лига обаче са много далеч в класирането в световен мащаб. Там лидер доскоро бе любимата на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес с невероятните 63,6 млн. последователи. Наскоро обаче тя бе свалена от трона, който заемаше дълго време, от популярната бразилска певица Анита, която закова 65,5 млн.

Преди десетина години красавицата имаше мимолетна връзка със суперзвездата Неймар. Сега е с друг играч - Винисиус Соуса от Шефилд Юнайтед. Анита стана много известна, след като пя на финала на Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер (1:0) през 2023 г.