0

Т ъжна изповед пред „Дейли мейл“ направи Ребека, съпругата на бившия английски национал Джейми Варди. В интервюто си тя говори надълго и широко са детството си.

„Живеех в страх, казваха ми, че ще настъпи Армагедон и ще умрем, ако не се молим достатъчно. Трябваше да се стремя към съвършенство, за да не ми се разгневи Бог“, разкри 41-годишната футболна съпруга в разтърсващото си интервю. Тя застъпи темата първо в документалния филм по „Канал 4“. В него влиза в ролята на репортер и интервюира бивши членове на религиозната организация „Свидетели на Йехова“, за да отговори на въпросите, които засягат и нейния живот. Част от общността били и родителите й.

„Не мога да ви опиша колко болезнени за мен бяха събиранията в събота. Раздаваха ни адреси, които трябваше да посещаваме, и да проповядваме. Изтръпвах от страх, когато звъня от врата на врата, да не ми отвори някой съученик. Нямах право да празнувам рождените дни, Коледа, в училище не участвах в хора, не канех приятели вкъщи“, продължи изповедта си Беки, която сега е майка на пет деца и щастливо омъжена за Джейми Варди, звездата на Лестър.

Като тийнейджър обаче не знаела нищо за съзряването и развитието на женското тяло. „При първия си месечен цикъл се уплаших. Мислех, че нещо не е наред с мен, че съм направила нещо лошо“.

В документалния филм тя разказва и за посегателството, на което била подложена в продължение на почти три години. „Случилото се все още има влияние върху мен. Когато бях на 12, близък до семейството мъж започна да ме малтретира. Казах на майка ми и тя се обърна за съвет към по-възрастните. Но вместо да бъда подкрепена, ми казаха, че не съм разбрала какво се случва. Но аз добре знам кое е добро и кое лошо. Трябваше да си мълча и да не казвам нищо в полицията“, изповяда се Ребека.

Повлияна от станалото, на 14 тя направила опит за самоубийство, а на 15 се оказала на улицата след семеен скандал. Футболната съпруга не е чувала майка си от 7 години и не знае дали все още е в „Свидетели на Йехова“. За баща си и сестра си твърди, че са напуснали организацията.