0

Н авлизам във възрастта на спокойствието, заяви навръх 50-ия си рожден ден Фабио Канаваро.

Бившият капитан на Италия празнува юбилей на 13 септември със съпругата Даниела и трите деца. „Любимата ми e много ревнива - такава беше преди години, такава е и сега“, разкри Фабио в интервю за „Кориере дела Сера“. Любовта между двамата пламти над 30 години. Вземат се преди 29, когато той е на 21, а тя - на 20. „Даниела е голямата ми упора, без нея всичко щеше да бъде по-трудно. Семейството е гордост, но не е никак лесно да го поддържаш. Особено когато ти се налага да го правиш от разстояние. Необходими са много разбиране и съпричастност“, казва още железният защитник.

Световният шампион от 2006 година отлично знае колко е спечелил в кариерата си, но също така признава, че е и похарчил много. „Парите са добре дошли, те са средство. Не те правят щастлив, но ти осигуряват спокойствие и благополучие. Дават ти възможност да купуваш и подаряваш, да пътуваш в бизнес класа, а не в икономична“.

Канаваро прелива от самоувереност и има за какво. „Аз съм последният италианец, взел „Златната топка“. Спечелих много като футболист, а също и като треньор. От професионална гледна точка имам всичко. Но също така спечелих и уважение, с което се гордея“, прави проста равносметка железният защитник, който изведе Италия до световния връх.

Като всеки човек и той има неща, за които съжалява. „Извинявам се на родителите си за моментите, които не бяхме заедно. Днес го осъзнавам, защото ги виждам как остаряват и стават все по-крехки“.

А каква е разликата между 30 и 50? „По онова време се чувствах като Супермен. Красив, силен, с изваяни коремни мускули. Имах света в краката си, но ми убягваше удоволствието от малките неща. На 50 открих морето, планината, разходките и велосипеда, който днес е моят спътник в живота“. Той доказа колко обича колелото си и родния град, през юни той въртя педалите 253 километра от Рим до Неапол, за да празнува титлата с любимия си Наполи в родния Неапол.