0

М ачовете от Висшата лига вече радват милионите фенове по цял свят. Сезонът започна с нови надежди, оптимизъм и мечти за най-популярните клубове. Манчестър Сити ще се опита да защити отново титлата си, а Арсенал, проявил активност на пазара, ще направи всичко възможно това да не се случи. Останалите клубове също няма да се задоволят с ролята да гледат отстрани и ще се намесят в битката. Ливърпул, Челси и Брайтън започват сезона с нови треньори.

Верни на максимата, че зад всеки мъж стои силна жена, от „Дейли мейл“ представиха дамите до треньорите.

Конкурс

43-годишната Лорена Бернал е любимата на мениджъра на Арсенал Микел Артета. Тя е звезда със своя собствен професионален път - има успешни изяви като модел, актриса и водеща на свое собствено телевизионно шоу. Родена е в Аржентина, но се мести в Испания, където се запознава със своя Микел и през 2009-а ражда първото от трите им деца.

Лорена започва кариера на модел, когато е още на 7. На 17, през 1999-а, е избрана за Мис Испания, но не я допускат до Мис Вселена, защото e непълнолетна. Няма проблем обаче да участва в Мис Свят и завършва десета.

Филмовата й кариера започва с филма „Чък“, където играе ролята на международен търговец на оръжие. Има участие и в сериала „От местопрестъплението – Маями“.

Друг испанец във Висшата лига – мениджърът на шампиона Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, e щастливо женен за бразилска журналистка и писателка Кристина Сера от 2014-а. Срещат се, когато той е на 18 и играе в Барселона, където нейното семейство има модна къща. Посетил я за ревю на дизайнера Антонио Миро, с когото имал рекламен договор. Младите бързо станали приятели, но постепенно отношенията им прераснали в любов. Няколко десетилетия по-късно те продължават да са неразделни и щастливи с трите си деца.

По-рано тази година треньорът сподели, че именно Кристина му подбира дрехите, включително костюмите, с които води мачовете. „Моята жена е ненадмината в много неща и едно от тях е модата. Съвсем нормално е да има забележки към мен и да казва: „Не носи това“ или „Облечи онова“. И аз я слушам“, казва той пред Men In Blazers.

Подкрепа

Този сезон ще е от ключово значение за 45-годишния холандец Арне Слот, който заменя Фейенорд с Ливърпул. И на новото място той ще разчита на подкрепата на съпругата си Мириам, която го дари с две деца.

Двамата не обичат много-много да споделят личния си живот и рядко се появяват заедно. Изключение са няколко мача в последните години, единият от които финалът за Купата на конференциите през 2022 година, в който отборът на Слот загуби злощастно от Рома. Когато Фейенорд се класира за него, Арне и Мириам си размениха страстна целувка пред всички, а по същия начин отпразнуваха и титлата в Ередивизи. Подобно на жената на Юрген Клоп - Ула, и Мириам ще влезе във фокуса на вниманието, тъй като тя ще заеме своето място до мениджъра на Ливърпул, от когото се очаква да поведе отбора към успехи.

Много рядко могат да бъдат видени заедно и треньорът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг и съпругата му Бианка. Обикновено това се случва, докато карат колела. През 2022 година, малко след смъртта на кралица Елизабет, двамата бяха засечени от фенове пред закусвалня за холандски палачинки. Информацията за семейството им е много оскъдна, но се знае, че Бианка е скалата, на която нидерландецът може да се опре и да черпи сили, за да се справи с напрежението да бъде треньор на „червените дяволи“.

Харизма

Силна жена има до себе си и Анге Постекоглу, треньорът на Тотнъм. Той се запознал със съпругата си Джорджия, докато работил в Саут Мелбърн, с който печели два пъти титлата на Австралия. В документалния филм на АВС „Ерата на Анге“, Джорджия казва: „Тогава той беше треньор, а аз отговарях за маркетинга. Първоначално не разбирах защо всички се суетят около него и го превъзнасят колко готин бил. В онзи момент не бих казала, че е кой знае колко харизматичен или хубавец. Преоткрих го на по-късен етап, когато разбрах какъв човек е всъщност“. В крайна сметка големият Анге успял да я спечели. Двамата се женят и имат трима синове. „Изобщо нямаше да стигна дотук, ако не беше Джорджия. Изобщо не мога да си представя живота си без нея“, казва Постекоглу.

Любовта крепи и треньорът на Ипсуич Киърън Маккена. Когато отборът му спечели промоция във Висшата лига в края на миналия сезон, той изкачи стълбите на „Портман Роуд“ и сграбчи в здрава прегръдка жена си и двете им деца. Година по-рано, когато изкачи тима в Чемпиъншип, специалистът заяви за „Гардиън“: „Стойностните неща в живота ми са константни и не се променят. Това са семейството, приятелите, моят екип и работата ми като треньор. Ще го обясня по друг начин – когато се прибереш у дома, след като си спечелил баража срещу Екзитър, най-важното е да изпълниш желанието на дъщеря си и незабавно да почнеш да я разнасяш на конче из хола. На сутринта след победата, точно в 6 часа, вече трябва да си седнал и да гледаш анимационни филми“.

Къща

Силно привързан към семейния живот е и новият треньор на Нюкасъл Еди Хау. Неговата семейна къща се намира на 580 километра в Дорсет. Когато го питаха дали го обвиняват за честите отсъствия от дома, Хау отвърна: „Аз винаги съм с жена ми Вики“. Допълни също така, че не отсъства за дълго време, защото рядко сменя работните си места. Сега семейството, което включва двойката и тримата им синове, си търси къща в Североизточна Англия, за да си спести постоянните пътувания. „За мен винаги най-трудно е да казвам: „Довиждане“. Знам, че се разделяме само временно, но аз искам да ги виждам всеки ден и да имам своята роля във формирането на живота им“, казва Хау в интервю за “Индипендънт“ през 2022 г.

Съвсем отскоро пък Ръсел Мартин, който е начело на Саутхемптън, има до себе си голяма красавица. Супермоделът Луси Пиндер афишира връзката им със снимка в Инстаграм. Според „Сън“ отношенията между двамата са се задълбочили през последните няколко месеца. Междувременно Ръсел доизчиства последните детайли по развода с досегашната си съпруга Джасмин, с която имат три деца. Луси, която е заклет фен на „светците“, доскоро също имаше друга връзка. Очаква се в близко бъдеще Пиндер, която има по сметките си 2,3 млн. паунда, да стане редовно присъствие в официалната ложа на „Сейнт Мерис“.