0

З инедин Зидан призна, че вече не играе много футбол, въпреки че следи внимателно новините за него. „Харесвам падел. Той обединява хората, позволява да прекарвате време в компания, да излизате с приятели и можете да го практикувате с всички независимо от възрастта и пола. Едно е сигурно: никога не скучаете", обясни световният шампион.

За живота си сега френската легенда заяви: „Щастлив съм от това, което съм. Разбира се, на 51 всичко е много по-различно, отколкото на 20. Като млад често не знаеш точно какво искаш и мислиш за много излишни неща, например как да се обличаш. Сега вече нямам тези проблеми, чувствам се свободен, знам какво искам и преди всичко какво не искам. Спортът все още е най-важното нещо за мен. Продължавам да тренирам много, поддържам форма, храня се здравословно. Има хора, които обичат да правят други неща, аз обичам да съм в движение. Светът вече е сложен, спортът ме кара да се чувствам добре”.

Зизу, който е баща на четирима синове и дядо на три внучки, добави пред Sportweek: „Когато бях малък, моят идол бе Енцо Франческоли. Това беше причината да започна да играя и да следвам страстта си. Днес това, което ме вдъхновява, са всички тези малки неща, които не можех да направя, когато играех и след това, докато бях треньор. Говоря за прости неща: да бъдеш с приятели, да се наслаждаваш на семейството, да пътуваш, да посещаваш родителите ки, когато пожелаеш. Всичко това сега е фундаментално за мен. Да правиш каквото искаш, когато искаш, е това, което аз определям да живееш истински и да се наслаждаваш на живота".