0

З латан Ибрахимович може да не играе много за своя Милан, но това не му пречи да сменя колите си като носни кърпички. Заедно с партньорката си Хелена Сегер той отиде до автокъща за луксозни автомобили, за да подмени своето Ferrari SF90 Spider за Daytona SP3 на стойност £1,7 милиона.

Златното Ferrari бе на стойност £430 000 и бе закупено като подарък за 40-ия рожден ден на Ибра, който бе на 3 октомври 2021 г. Сега то бе заменено с такова от лимитирана серия Daytona SP3 и шведският нападател веднага го подкара със свален покрив.

Спортната кола V12 със средно разположен двигател може да достигне 62 мили в час за удивителните 2,86 секунди. В света има само 599 модела на тази кола и Ferrari отправя специални  покани към определи хора да си ги купят.

Ибрахимович е колекционер на автомобили и има набор от невероятни двигатели. Той може да се похвали с гараж, който съдържа Porsche за £650 000 и рядко Ferrari Monza SP2, закупено от бившия ас на Барселона и Манчестър Юнайтед през 2019 г. за колосалните £1,4 милиона.

В момента Ибрахимович е извън терена заради все още не добрата си форма след операцията на коляното, която претърпя този сезон.

Договорът на 41-годишния футболист на „Сан Сиро“ изтича в края на сезона, но той няма намерение да се пенсионира и според някои информации ще напусне, за да се присъедини към Монца.