0

Е кзотични ваканции за 8 март си подариха бронзовите медалистки с ансамбъла от Рио 2016 Цветелина Найденова и Ренета Камберова.

Златните момичета, които са също европейски и световни шампионки, са страстни пътешественички. Сега те буквално се превърнаха в кралици на арабската пустиня, но в различни нейни кътчета.

Докато 27-годишната Цвети избра Дубай, нейната бивша съотборничка попива древната история на Йордания. Красавиците напълниха Инстаграм с любопитни кадри от двете дестинации и обраха овациите на последователите си. Рени ги развесели със своя фотография с камили и текст към нея „Приказки по женски”.

Освен от разходката си сред червените пясъци в Обединените емирства Найденова публикува и изкусителни снимки от известни хотели, включително от Бурж Халифа. Със своите 828 метра това е най-високата сграда в света. Навсякъде бившата помощник-треньорка на ансамбъла за девойки беше изцяло заложила на белия цвят.

 

31-годишната Камберова пък е впечатлена от розово-червения камък на сградите в Петра - прословутата Съкровищница на фараона, която вероятно датира от II век. „Просто има неща, които трябва да се видят на живо”, написа Рени относно монумента, за който се вярва, че съкровището на фараона (вероятно Рамзес III, който владеел мините в Петра) било скрито в урна на върха му. Местните хора стреляли по урната, опитвайки се да я разбият и да видят съкровището, но тя оставала невредима.

Рени, която в последните години отговаря за спорта в община Пазарджик, призна, че се е влюбила и във величествената пустиня Уади Рум. Гимнастичката я сравни с Марс и неслучайно тук са снимани „Междузвездни войни”, а също „Лорънс Арабски” и „Аладин”.