0

Н а безкрайни пътешествия по света и у нас се отдадоха златните момичета на българската художествена гимнастика това лято.

С най-горещи фотоси от плажа се отчетоха красавиците от ансамбъла, донесъл бронзови медали от игрите в Рио 2016 Цветелина Найденова и Ренета Камберова. Докато Цуцката обира точките с изваяното си тяло в Созопол, 31-годишната Рени за последно се отбеляза от голф комплекса „Трейшън Клифс“ в Каварна. 

Континенти

От началото на годината Камберова, която след края на кариерата си като гимнастичка отговаря за спорта в община Пазарджик, буквално не се спря. Тя откри сезона още през зимата в Доминиканската република, след това обиколи пустините и историческите паметници в Йордания, посети Турция, Гърция и фиордите в Норвегия.

Другата отличничка по отношение на пътешествията е бившата съотборничка на Камберова – Християна Тодорова. 27-годишната софиянка е постоянно в самолета заради ангажиментите си като международен съдия, а освен това във всяка свободна минута следва по турнирите тенис национала Димитър Кузманов. Миналата седмица Хриси придружи Мико в Холандия, а сега отлетя с него за Финландия, където приятелят й ще участва на „Чалънджър“ на клей в Тампере с награден фонд 45 730 евро. Втората ни ракета е поставена под №7 в схемата и започва участие срещу Николас Санчес Искиердо (Исп). Половинката му пък ще покаже по трибуните в Скандинавието перфектен тен, който събра на остров Миконос.

Най-далечната дестинация, до която обичаната спортна двойка стигна през 2022-а, е Австралия. Там 28-годишният Кузманов дебютира на Australian Open, а Тодорова за първи път стъпи на Зеления континент. През пролетта Хриси беше с пловдивчанина и на турнири в Загреб и Прага.

Езеро

Колкото до олимпийските шампионки от Токио, те се хвърлиха да обикалят най-прелестните кътчета на родината, след като се прибраха от първия си „Мастър“ клас в чужбина. Водени от капитана си Симона Дянкова, златните ни медалистки предадоха майсторството си на състезателки от клуб в Париж.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona (@simonadyankova)

Веднага след това Симона пое към Мексико, където също обучава млади гимнастички в град Чапала.

Той е разположен в централния щат Ялиско и на северния бряг на езерото Чапала, най-голямото сладководно езеро в Мексико. Преди да се отдаде на треньорска работа, варненката събра сили на ваканция на остров Закинтос (Гър) с годеника си Никола Яначков.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona (@simonadyankova)

Двамата са заедно вече 8 години, а бившият юноша на футболния Левски падна на колене с пръстен след олимпиадата, като вълшебният годеж се състоя в италианското градче Равело.

Планини и море

Да отмарят на нашето Черноморие избраха другите звезди от ансамбъла. Бургазлийката Стефани Кирякова е в Поморие, а Мадлен Радуканова и новото й гадже Божидар Темелков първо разгледаха Еленския Балкан, а сега се вихрят в Созопол с приятелска компания.

„Само на морето душата ми е свободна“, написа под своя снимка на яхта Мадлен, която е дъщеря на бившия футболист и треньор на ЦСКА Милен Радуканов.

Връзката на 22-годишната състезателка с джудиста Темелков (24) беше разкрита през март и предизвика голям интерес в социалните мрежи, тъй като преди това той 4 г. ходеше с бившата треньорка на Мадлен – Михаела Маевска. От пролетта влюбените са неразделни, като за първи път се показаха заедно пред света по време на екскурзия по южното адриатическо крайбрежие.

Радуканова и Темелков обиколиха куп живописни градове в региона Пулия – Бари, Монополи, Арбелобело и Полиняно а маре. Веднага след това заминаха на сватба на братовчедката на Божидар – Бетина, която също беше сред големите ни надежди в джудото, но заради конфликт с родната федерация през 2016 година напусна националния отбор и избра да се състезава за Израел. Там тя се залюби с колегата си Барух Шмаилов, а годежът им се състоя през 2018-а пред Айфеловата кула.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Traets (@lauratraets)

Още едно златно момиче пък се наслади на българската планина с любимото си момче. Лаура Траатс и Мартин Стефанов изглеждаха на върха на щастието, докато се разхождаха край водопада Горица над Сапарева баня.