0

З латното момиче на българската художествена гимнастика Любомира Казанова чака второ дете.

Бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио 2016 е бременна в шестия месец от съпруга си - гребеца Александър Александров. Двамата вече са щастливи родители на 9-месечната София. Звездното семейство за момента не разкрива пола на бебето, което трябва да се роди през септември.

След като приключиха кариерите си в спорта, Бубето и Сашо се ориентираха към треньорството. 26-годишната Казанова подготвя гимнастички в Левски - Илиана. От своя страна двукратният световен шампион за юноши на скиф е треньор в гребен клуб „Армеец“, където подготвя един от най-талантливите ни млади скулисти - Стефан Мутич. Бившата грация дори подкрепи своя любим и състезателите му по време на държавното първенство в Пловдив. Да стиска палци за гребците на тати в Града под тепетата бе и София. Малката за момента повече се впечатлява от бухалки, ленти и обръчи, отколкото от лодки и гребла, но родителите й са категорични, че сама ще избере, ако реши да се занимава със спорт.

 

В края на месеца Любомира ще води възпитаничките си на състезание във Варна. Тогава Александър ще върне жеста и ще е близо до жена си и нейните гимнастички, грижейки се същевременно и за София, която явно ще бъде закърмена с надпревари по художествена гимнастика и гребане.

Казанова и Александров са двойка от 2016 г., когато се запознават по време на лагер в Белмекен. В навечерието на Коледа през 2017-а петият на скиф за Азербайджан от олимпиадата в Лондон 2012 предлага брак на красавицата пред колежките й от ансамбъла. Две години по-късно влюбените вдигат приказна сватба, на която шаферки са съотборничките на Бубето, а кума е Християна Тодорова.