0

А лександър Зверев получи нов прякор от феновете, който коментира след победата с 6:1, 6:4, 6:3 над Григор Димитров в 1/8-финалите на „Ролан Гарос“.

За българина това бе загуба №50 от 129 мача за Големия шлем. Попитан защо го наричат Лъва, германецът с родители руснаци отвърна: „Сигурно има общо с прическата ми и с рева ми на корта“.

Относно това дали прякорът му харесва, Саша се засмя: „Не е зле, защото лъвовете спят по 18 часа на ден, правят секс по 4 и ядат по два“.

На пресконференцията си 26-годишният Зверев се оплака от организаторите, които му забраниха прием на инсулин, заради което той дори влезе в пререкание със съдията на стола.

Служителите обясниха на бившия №2 в света, че не може да приеме лекарството на корта. Той бе помолен да отиде до съблекалните, което се счита за почивка. А според новото правило такава почивка можеш да имаш само два пъти на мач. Играчът обясни, че по време на петсетова среща е трябвало да приема инсулин 4 или 5 пъти. „Супервайзърът, който дори не знаеше за това, влезе в стаята и се паникьоса, когато ме видя: „Не, не можете сам. Лекарят трябва да дойде и да ви бие инжекция“. Обясних му, че имам диабет от дете и знам точно какво правя. Той обаче не промени отношението си. Казаха, че изглежда странно да се случва на терена, а нехаят, че ако не го направя, животът ми ще бъде в опасност“, възмути се Зверев, който утре очаква 49-ия в света аржентинец Томас Мартин Ечевери, който надигра 7:6 (8), 6:0, 6:1 Йошихито Нишиока (Яп). Победителят от този мач отива на спечелилия между Каспър Рууд (Нор) и Холгер Руне (Дан).