0

Н орвежката биатлонистка Ингрид Тандреволд ще се жени през юни, но не бърза с приготовленията, за да не се разсейва в разгара на сезона. Четирикратната световна шампионка получи пръстен в навечерието на новата 2023-а и оттогава успя да избере място за церемонията, както и свещеник. С дългогодишния й любим Трюгве Бендиксен решили да не превръщат цялата организация в стрес.

„От годежа ми остана рокля, но е с петно и скъсана, но още не знам дали ще си избирам нова, или ще я поправя“, пошегува се пред TV2 Ингрид, на която за всичко й помага нейната колежка и приятелка Тирил Екхоф.

В индивидуалния старт на 15 км от световното в Нове-Место (Чех) Тандреволд остана чак 27-а - най-добрият резултат сред норвежките и най-слабият й от 3 г. През януари 2021-ва тя завърши 35-а за Световната купа, а след това неизменно заемаше местата между второ и 12-о. „Изпитвам чувство на вина, защото като лидер на отбора не се справих с напрежението, което идваше от самата мен и от очакванията на другите“, призна бъдещата булка.

Победи Луиза Витоци, а от нашите най-напред е Валентина Димитрова - 34-та с две пропуснати мишени и на 4:54.2 минути изоставане от италианката.