С ериозна война се разрази в Гърция между феновете на баскетболния "Панатинайкос" и собственика на клуба Димитрис Янакопулос. Запалянковците на "ПАО" атакували вилата на милиардера със залп от камъни, разкриха медиите в южната ни съседка.

Сериозна война се разрази в Гърция между феновете на баскетболния "Панатинайкос" и собственика на клуба Димитрис Янакопулос. Запалянковците на "ПАО" атакували вилата на милиардера със залп от камъни, разкриха медиите в южната ни съседка.

Привържениците са пристигнали с мотоциклети в шикозното северно атинско предргадие Кифисия, след което започнали да хвърлят паветата по имението на Янакопулос. Впоследствие ултрасите надраскали с лозунги стените на близките сгради. Самият Янакопулос обявил пред полицията, че нападението е извършено от хардкор феновете от групата "Gate 13", които са носили ножове и бухалки. Предполагаемата причина за атаката е, че във вторник 46-годишният шеф на клуба обяви, че продава отбора за 25 милиона евро. Янакопулос пое "ПАО" през 2012 г. от баща си и чичо си и спечели шест титли в лигата, но никога не стана номер 1 в Европа. Той е собственик на голяма фармацевтична фирма и дигитална медийна група, а също така заяви, че семейството му е вложило повече от 450 милиона евро в тима и че вече е "уморен да бъде единственият човек, който дава пари на клуба".