М ачът между „Нюкасъл“ и „Тотнъм“ от осмия кръг на Висшата лига бе спрян в 41-ата минута при резултат 2:1 заради спешен случай на трибуните на „Сейнт Джемсис Парк“.

Мачът между „Нюкасъл“ и „Тотнъм“ от осмия кръг на Висшата лига бе спрян в 41-ата минута при резултат 2:1 заради спешен случай на трибуните на „Сейнт Джемсис Парк“.

Парамедиците на двата клуба се втурнаха към трибуните, за да окажат спешна медицинска помощ на човек, който беше получил инфаркт, а съдията Андре Маринър прибра двата отбора в съблекалните.

Дикторът на стадиона по-късно съобщи, че играчите ще се върнат, за да завършат полувремето.

Така отборът на „Нюкасъл“ направи фалстарт на новата ера в клуба след закупуването на “свраките” от инвестиционния фонд на Саудитска Арабия и загуби първия си мач с 2:3. Попаденията за домакините бяха дело на Калъм Уилсън (2) и Ерик Дайър, който си отбеляза автогол в края на срещата. Головете за “шпорите” пък бяха дело на Танфи Ндомбеле (17), Хари Кейн (22) и Хюн-Мин Сон (45). Това остави „Нюкасъл“ като един от трите тима в първенството без записан успех и единственият, който все още не е записал суха мрежа.

Новите собственици на „свраките“ Ясир Ал-Румайян и Аманда Стейвли изгледаха случилото се на терена от ложите на „Сейнт Джемсис Парк“.