В ъпреки че е задължителен претендент за световната титла в IBF на Антъни Джошуа, българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев може да срещне още едно от големите имена в тежка категория съвсем скоро. Става въпрос за Тайсън Фюри. 

Въпреки че е задължителен претендент за световната титла в IBF на Антъни Джошуа, българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев може да срещне още едно от големите имена в тежка категория съвсем скоро. Става въпрос за Тайсън Фюри. 

Според изданието Boxing News 24, българинът е един от тримата възможни опоненти на Циганския крал за по-следващия му мач. Следващата битка вече е ясна - тя ще е с Том Шварц, а вече стана ясна и датата - 15 юни. Мястото е Лас Вегас. 

Промоутъри и на Фюри, и на Пулев са американците от Top Rank. Според изданието, от там ще искат да въведат британеца с не толкова тежки съперници до окончателното му завръщане на върха в категорията и затова първоначално ще избегнат реванш с Дионтей Уайлдър или мач с Джошуа. 

Освен Пулев, другите два възможни варианта пред Циганския крал за следващата му битка, която се очаква да е през втората половина на 2019 г., са другите боксьори на Top Rank Оскар Ривас и Брайънт Дженингс. Със сигурност мачът ще се проведе в САЩ, най-вероятно в Лас Вегас. 

Иначе Кубрат Пулев вече се би с член на семейство Фюри - братовчедът на Тайсън - Хюи. Това се случи в края на миналата година, като двамата се срещнаха в зала "Арена Армеец", а Кобрата победи по точки в завързан мач.