Ф ормула 1, компанията за анализи "Нилсен спортс" и Motorsport определиха кой е най-популярният пилот за годината. Изненадващо за мнозина това не е 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън ("Мерцедес"), а главният му съперник за първото място този сезон и лидер в класирането до момента Макс Верстапен ("Ред Бул").

Формула 1, компанията за анализи "Нилсен спортс" и Motorsport определиха кой е най-популярният пилот за годината. Изненадващо за мнозина това не е 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън ("Мерцедес"), а главният му съперник за първото място този сезон и лидер в класирането до момента Макс Верстапен ("Ред Бул").

Още по-любопитното е, че британецът дори не е и втори, а пред него е пилотът на "Макларън" Ландо Норис.

"Много интересен резултат, като се има предвид, че Люис има 7 титли, а Макс - нито една. Норис пък дори не е спечелил състезание все още", казва източник от Формула 1. Двамата отново ще премерят сили на пистата още този уикенд, когато е Гран при на САЩ в Остин.

Междувременно бившият съотборник на Хамилтън - Нико Розберг, направи сравнение между британеца и Михаел Шумахер. "Люис е невероятно талантлив по природа. По отношение на таланта той е може би най-добрият пилот за всички времена. Това, което го отличава от Михаел обаче, са усърдието и старанието.

Хамилтън ненавижда тестовете, а Шумахер винаги е бил готов да учи нещо ново всеки ден", заяви Розберг. Той разкри и в какво е добър Хамилтън. "Той е №1 по политика, по работа с медиите и т.н. По някаква причина Люис никога не е виновен за възникнал инцидент на пистата, винаги неговият съперник е грешникът", допълни Нико.