Т реньорката на олимпийските шампионки с ансамбъла в художествената гимнастика Весела Димитрова остава начело на тима и в следващите 3 години за игрите в Париж през 2024 г. Това разкри самата тя специално пред "Монитор". Заедно с нея напред продължава и помощничката й Михаела Маевска.

Треньорката на олимпийските шампионки с ансамбъла в художествената гимнастика Весела Димитрова остава начело на тима и в следващите 3 години за игрите в Париж през 2024 г. Това разкри самата тя специално пред "Монитор". Заедно с нея напред продължава и помощничката й Михаела Маевска.

"Имаме вече селектирани гимнастички за следващия цикъл. Започнахме да измисляме нови програми, нови елементи. Мисля, че ще продължим със същия успех", каза треньорката. В момента Димитрова води паралелна подготовка с новите 15 момичета, които скоро ще редуцира до около 10-ина, и със златния ансамбъл от Токио, който пък започна тренировки за световното първенство в Япония през октомври.

"Вече изминаха 3 дни, откакто се върнахме в залата. Мадлен свали шината, но все още не тренира на пълни обороти. Възстановява крака си, но играе с отбора и постепенно навлиза във форма. Момичетата са отпочинали, казаха ми, че можело и още малко да отдъхнат, но са готови да се представят в най-добрата си форма на световното", заяви за "Монитор" Весела Димитрова. Тя е категорична, че

няма да намалява сложността на съчетанията

на ансамбъла, въпреки че даде на момичетата повече време да си починат.

Вчера олимпийските медалистки от игрите в Токио и техните треньори бяха наградени на стилна церемония от Българския олимпийски комитет и спонсора му Fibank (Първа инвестиционна банка) с уникални монети.

„Благодарим за радостта, която ни доставихте в Токио. Желаем ви още повече спортни и лични успехи", заяви в приветствието си Светозар Панов, изпълнителен директор на банката. Той връчи златни монети „Св. Богородица Троеручица" на олимпийските шампионки Стойка Кръстева (бокс), Ивет Горанова (карате) и момичетата от ансамбъла Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. Сребърната медалистка в спортната стрелба Антоанета Костадинова и носителките на бронзови отличия в борбата Тайбе Юсеин и Ивелина Николова получиха сребърни монети „Сърце". Треньорите на медалистките ни от Токио – Христо Христов (спортна стрелба), Борислав Георгиев (бокс), Ангел Ленков (карате), Петър Касабов (борба), Стоян Петков и председателят на БФХГ Илиана Раева, също бяха наградени с уникални монети от Fibank.

"Вие сте героините на България страната се гордее с вас, вие сте нашите посланици пред света и искам да ви пожелая само здраве - на вас, на вашите семейства, треньори и ръководители и през 2024 г. да ни донесете още по-голяма радост", заяви председателят на БОК Стефка Костадинова.