Б ившият капитан на българския волейболен отбор Владимир Николов използва социалните мрежи, за да поздрави националите до 19 години за класирането им на финал на световното първенство. Николов е в Техеран с отбора, където играе и неговият син Александър.

Бившият капитан на българския волейболен отбор Владимир Николов използва социалните мрежи, за да поздрави националите до 19 години за класирането им на финал на световното първенство. Николов е в Техеран с отбора, където играе и неговият син Александър.

Ето какво написа той:

„Време ми е и аз да се включа с един пост. От първа ръка ще пиша, защото съм заедно с едни български момчета, които днес се класираха на ФИНАЛ на Световно първенство за младежи до 19 години.

Та, тези млади лъвчета успяха със страхотна отборна игра да сбъднат мечтата си, вярвам и на много от вас.

Преодоляха сериозни волейболни нации, и то в истински трилъри.

Заедно, като един с щаба, превъзмогнаха личното си его и се бориха докрай.

От почти 10 дни правят само едно и също- от залата в рейса и хотела. При драконовски мерки- нямат право да излизат никъде, нямат една пукната "иранска" пара/ защото просто не им трябват/, правят им тестове на няколко дни, облеклото им извън волейболната зала е строго ограничено- дълги ръкави и дълги долнища, за друго не може и да става дума. Естествено това е за всички отбори, но обстоятелствата са наистина различни и тежки.

Липсва публика, няма странични емоции, освен разбира се най- сладката- да се радват на победите си в тесен кръг.

От почти три месеца тренират, играят, пътуват и растат с дни.

Затова и трябва да им отдадем дължимото- да ги подкрепим и утре пред малкия екран, с положителни мисли и думи, за да се опитат да спечелят един от най-важните трофеи изобщо в кариерата си.

Те вече направиха много и се надявам утре просто да се забавляват!!!!!

Гордейте се, българи!!!!

Заслужавате го!!!!

Поздрави от горещ Техеран:)“