Б ившият министър по олимпийските и параолимпийските въпроси Сейко Хашимото беше избрана за председател на организационния комитет на Игрите в Токио 2020. Решението беше взето днес на заседание на изпълнителния комитет на организацията.

Бившият министър по олимпийските и параолимпийските въпроси Сейко Хашимото беше избрана за председател на организационния комитет на Игрите в Токио 2020. Решението беше взето днес на заседание на изпълнителния комитет на организацията.

"Като ръководител на организационния комитет ще направя всичко възможно за провеждането на Игрите в Токио", каза Хашимото.

Изборът на новия шеф на организационния комитет се състоя след оставката на Йошихиро Мори, който заемаше този пост. Той напусна след сексисткия скандал, който сам предизвика преди две седмици.

Преди това Хашимото подаде оставка от министерския пост в правителството на Йошихиде Суга. Очаква се тя да бъде заменена от Тамаш Марукава, който вече заемаше тази позиция в правителството на бившия премиер Шиндзо Абе.