0

Двукратният олимпийски шампион в алпийските ски Матиас Майер (Австрия) победи в първото спускане през новия сезон в Световната купа. На олимпийското трасе в Лейк Луис (Канада) той остави на 0,23 сек. след себе си на второто място Винсент Крийхмайер (Ав). Трети на 0,35 сек. е световният шампион за 2019-а и носител на малката купа в спускането Беат Фойц (Швейц). Четвърти завърши Марко Одермат (Швейц), който със спечелените точки поведе в класирането за Световната купа със 150 т. Актуалният носител на Кристалния глобус Алекси Пентюро (Фр) завърши едва 32-ри и не взе точки. Французинът има 45 т. и заема 14-о място в генералното класиране.

Днес в Лейк Луис по програма от 21.15 ч (б.в.) трябва да се проведе и първият супергитантски слалом за сезона. Прогнозата за времето обаче не е много добра и нищо чудно състезанието да бъде отменено както стана и със спускането тук в петък. Жените днес имат слалом в Килингтън (САЩ), който е от 16.45 и 19.45 ч (б.в.). Евроспорт 1 ще излъчи стартовете при мъжете и жените.

Силният вятър и мъглата вчера станаха причина гигантския слалом на пистата "Суперстар" да бъде отменен само след 9 стартирали в първия манш. Тепърва ФИС ще търси къде да проведе отложените стартове от САЩ и Канада.