0

Дузина от големите звезди в алпийските ски ще пропуснат паралелния слалом в Лех/Цюрс (Ав) на 13/14 ноември. Аут от техничната дисциплина е олимпийската шампионка в комбинацията от ПьонгЧанг 2018 Мишел Гизин (Швейцария). Швейцарката все още се възстановява от настинка и според ""НевеИталия" няма да е готова да кара в събота на високо ниво. Гизин се надява да е на линия за първите слаломи в СК за сезона на 20/21 ноември в Леви (Финл). Аут от съботния старт е и друга от водещите швейцарски алпийски Уенди Холденер. 

Двукратната световна шампионка в комбинацията и олимпийска вицешампионка в слалома от последните зимни игри се възстановяваше доскоро от фрактура на ръката и също таи надежди да открие сезона в Леви. Останалите големи звезди, които няма да карат в Лех/Цюрс са актуалната носителка на Световната купа Петра Влъхова (Словакия) и постигналата победа №70 за СК в Зьолден Микаела Шифрин. Американката почувства болки в гърба след успеха си на гигантския слалом на 23 октомври на глетчера "Ретенбах" и замина да се лекува и да поднови тренировки в Колорадо. С нея е и гаджето й Александър Оомод Килде (Нор), който ще открие сезона със скоростните дисциплини в Лейк Луис (Кан) в края на месеца.

Стартът в събота пропускат още бронзовата медалистка в паралелните дисциплини от Световното първенство в Кортина Д'Ампецо 2021 Теса Уорли (Франция), както и италианките Федерика Бриньоне и София Годжа. Аут от Лех/Цюрс е и вторият от гигантския слалом в Зьолден Роланд Лайтингер. Австриецът е скъсал кръстни връзки при успешното си представяне пред родна публика на 24 октомври. Българската звезда Алберт Попов предпочете (на снимката) да не кара в паралелния слалом, а да тренира в Капдалис (Швеция) за класическите слаломи за СК в средата на декември.