0

Словачката Петра Влъхова спечели първия за сезона слалом за Световната купа при алпийките. На пистата "Леви Блек" в Леви тя изпревари и в двата манша голямата звезда Микаела Шифрин (САЩ).

В крайното подреждане Влъхова завърши с 1:46,19 мин. Шифрин изостана на 0,31 сек, а германката Лена Дюр е трета на 0,84 сек. За нея това е първи подиум в дисциплината слалом.

Шифрин пък изпусна да постигне 46-и успех в слалома и да изравни легендата Ингемар Стенмарк (Шв), който има толкова успехи за СК, но в гигантския слалом. Сензационната победителка от паралелния слалом в Лех/Цюрс преди седмица - Андреа Слокар (Слвн), днес бе трета след първия манш, но във втория кара една идея по-бавно и остана четвърта.

Люта битка в първия слалом за сезона при алпийките
Лена Дюр Микаела Шифрин Стефани Брюнел
10

В генералното класиране за СК след 3 от общо 37 старта води Шифрин със 180 точки, пред Слокар - 168 и Влъхова - 160. За третото си поредно първо място в Леви Влъхова получава правото да стане кръстница на еленче. Утре от 11.30 и 14.30 ч (б.в.) е вторият слалом за СК при жените в Леви. Евроспорт ще го излъчи пряко.