0

К олосалните 900 милиона долара може да достигне сделката по продажбата на хокейния Питсбърг на Fenway Sports Group LLC. Сумата бе разкрита от журналиста от DK Pittsburgh Sports Деян Ковачевич.

Все още окончателно решение няма, въпреки че и двете страни възнамеряват да го вземат до дни. Fenway Sports Group, която също притежава футболен клуб Ливърпул и бейзболния отбор на Бостън Ред Сокс, може най-накрая да го одобри в четвъртък. В същото време се очаква настоящият съсобственик на клуба Марио Лемьо да запази част от акциите под формата на миноритарен дял. Остава да видим дали настоящият основен собственик Рон Бъркъл ще запази дял в клуба. Първоначално беше съобщено, че той ще излезе от бизнеса. 

Лемьо пое Питсбърг през 1999 г. Тогава най-добрият реализатор в историята на пингвините пое контрола над клуба, който имаше просрочие от 32 милиона долара към него. След това той привлече Бъркъл като инвеститор, чиято първоначална инвестиция беше 22 милиона долара. Отбелязва се също, че на нито един нов собственик на НХЛ клуб няма право да го транспортира до друг град през първите 7 години след покупката. Освен това договорът на Питсбърг с града и оператора PPG Paints Arena е до 2040 г.