0

П ървите тренировки по състезателните трасета направиха днес българските биатлонисти, които късно снощи пристигнаха в Йостерзунд. В този шведски зимен център през уикенда започват първите за олимпийската зима стартове за Световната купа.
От нашия треньорски щаб съобщават, че всички национали са на линия и в добро здраве. През последните дни нашите тренираха на сняг в Обертилиах, откъдето вчера пътуваха за Швеция. В австрийския зимен център националите ни участваха и в контролни стартове на спринт и преследване, заедно със съставите на домакините, Беларус, Финландия, САЩ и др.
Най-добре от българите се класираха Владимир Илиев и Милена Тодорова, заели четвъртите места.


Йостерзунд посреща нашите биатлонисти с влажно и студено време. Температурите в момента са малко под нулата, за уикенда прогнозите са за денонощно отрицателни, а през деня да достигат до минус 5-6 градуса.
Сняг има достатъчно, биатлонският комплекс е в отлично състояние. Според COVID изискванията на  Международния съюз по биатлон (IBU) всички състезатели отново са в своеобразен „балон“, но за разлика от миналата зима сега им е позволено да са без маски на открито.

Ето кои започват олимпийския сезон тази неделя в Йостерзунд:

МЪЖЕ
Владимир Илиев
Антон Синапов
Димитър Герджиков
Благой Тодев

ЖЕНИ
Милена Тодорова
Мария Здравкова
Даниела Кадева
Лора Христова

Треньори са Александър Касперович и Виталий Норицин, като техен помощник сега е завърналият се в щаба Борислав Панков.