З емен трус с магнитуд от 5,4 разтърси рано тази сутрин южната филипинска провинция Източен Давао, съобщи институтът по вулканология и сеизмология на Филипините, предаде Ройтерс.

Земен трус с магнитуд от 5,4 разтърси рано тази сутрин южната филипинска провинция Източен Давао, съобщи институтът по вулканология и сеизмология на Филипините, предаде Ройтерс.

Земетресението е било на дълбочина 42 километра и е било тектонично. Епицентърът е бил на 37 километра югоизточно от селището Губернатор ...

От института предупредиха, че се очакват щети и вторични трусове. Малко по-късно, на 44 километра югоизточно от Губернатор Дженерозо имаше втори трус с магнитуд 4,1. След това предупреждението за вторични трусове и щети беше отменено.

център. Трусът е бил на дълбочина от 10 километра, според ЕССЦ. Епицентърът е бил на 375 километра югоизточно от град Сан Хосе.

Часове преди земетресението на Филипините, земен трус с магнитуд от 6,2 беше усетен южно от Панама, съобщи Европейско-Средиземноморският център. Трусът е бил на дълбочина от 10 километра, според ЕССЦ. Епицентърът е бил на 375 километра югоизточно от град Сан Хосе.