0

„Ако умра при мистериозни обстоятелства, да кажа, че все пак ми бе приятно да те познавам“. С този туит най-богатият човек на планетата предизвика изтръпване у някои потребители на социалните мрежи. По този начин шефът на Tesla, SpaceX, а и на Starlink Илон Мъск реагира на заплашителен туит на шефа на Роскосмос Дмитрий Рогозин, който вчера написа, че Мъск „ще трябва да отговаря като възрастен“ за доставките за „нацистите в Украйна“ на голям брой комплекти сателитно оборудване за ползване на сателитния интернет Starlink. В първата си реакция на заплахата на Рогозин Мъск написа "Думата "нацист" не означава това, което той изглежда мисли, че означава", а после реагира с туита за „мистериозната си смърт“.

Между Мъск и Рогозин има особени чувства, не на последно място защото с разработките на SpaceX американският предприемач измести Роскосмос от пиедестала на единствен, изстрелващ ракети с хора в космоса.

Вчера Ръководителят на Роскосмос заяви, че страните от НАТО ще бъдат унищожени от Русия при ядрена война само за 30 минути. В същото време той подчерта, че не може да се допусне ядрена война, тъй като последствията от размяната на ядрени удари ще засегнат състоянието на нашата Земя.