0

О снователят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж ще се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис днес в затвора с висока степен на сигурност в югоизточен Лондон, съобщи Ройтерс.

На церемонията ще присъстват четирима гости, двама официални свидетели и двама охранители.
 

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж ще се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис днес в затвора с висока степен на сигурност в югоизточен Лондон, съобщи Ройтерс.

На церемонията ще присъстват четирима гости, двама официални свидетели и двама охранители.
 

Асандж е издирван от американските власти, за да бъде изправен пред съда по 18 обвинения, свързани с публикуването от "Уикилийкс" на огромни масиви от  поверителни американски военни документи и дипломатически телеграми.

50-годишният мъж, който отрича да е извършил каквото и да било нарушение, е задържан в Белмарш от 2019 г. насам, а преди това се укриваше в еквадорското посолство в Лондон в продължение на седем години.

Докато е живял в посолството, той стана баща на две деца с Морис, адвокатка, по-млада от него с повече от десет години, с която се запозна през 2011 г., когато тя започва работа в правния му екип. Връзката им започва през 2015 г.