0

Л идерът на ДНР Денис Пушилин сподели за планове за възстановяване на Мариупол:

Заводът "Азовстал" ще бъде разрушен, а на мястото му може да се появи паркова зона или индустриален парк.

По предварителни данни повече от 60% от сградите в Мариупол не могат да бъдат възстановени.

Когато от "ДНР" заявиха, че искат да превърнат Мариупол в "курортен град", мнозина приеха това като лоша шега, пише украинското издание „Сегодня“.

Днес обаче Пушилин повтори същата идея: "Мариупол ще бъде възстановен с акцент върху курортния бизнес, очакваме Русия да помогне за това“.

А това е още един показател, че Русия иска да си присъедини завзетите територии на Украйна и да ги "впише" в изцяло руския пазар.

Русия има достатъчно собствено металургично производство. А е много трудно да се рестартират металургичните заводи, които бяха "прибрани" от украинските собственици, както показва 8-годишният опит на "ЛДНР", поради трудности с доставките на суровини и продажбите на продукти.

В Русия обаче има недостиг на курорти по крайбрежието на топлите морета. Особено след като заради санкциите не е лесно да се пътува извън Русия.

А и е по-лесно да се строят хотели с фокус върху вътрешния туризъм, отколкото да се създават предприятия от тежката промишленост в среда, в която руската собственост върху тях не е призната в света.