0

А мериканският президент Джо Байдън отново сгафи по време на реч, като заяви, „представете си тютюневата индустрия да беше имунизирана срещу проститутки“.

По време на изказването си за нови мерки срещу оръжията в САЩ, държавният глава реши да се отклони от предварително написания сценарий, като искаше да даде пример какво би се случило, ако тютюневата индустрия беше защитена от съдебно преследване, но вместо думата преследване (prosecute на английски), 79-годишният президент каза проститутка (prostitute).

Лидерът на Съединените щати реши също така да обясни на медиите как се сглобява огнестрелно оръжие. „Вижте това оръжие, идва пакет. Това е пистолетът. Не е трудно да се сглоби. Малка бормашина, ръчна бормашина у дома, не отнема много време. Всеки може да си го поръча по пощата. Всеки.”

„Преследваме измамни търговци на оръжие“, обяви Байдън, обявявайки, че търговците на огнестрелни оръжия с федерално право са „търговци на смъртта“, които „нарушават закона за печалба, продавайки оръжия, които убиват невинни хора“.