0

Б ългарите в Лондон гласуват близо до Бога – в две църкви и в един индийски духовен център. Вотът в храмовете протича спокойно, съобщи Нова телевизия.

„Ние се радваме, че сме в такова помещение - в дома на Господ. Спрямо миналата неделя, активността е по-голяма. Надявам се да имаме и добър резултат”, сподели член на избирателната комисия.

На този фон сутринта във Великобритания имаше секции, в които в рамките на час не се появи гласоподавател. Стигна се дотам изборните доброволци да призовават в социалните мрежи за по-висока активност.

Иначе е слаба избирателната активност във Великобритания. В една от секциите в Ричмънд в първия час от изборния ден не влезе нито един гласоподавател.

Изборният ден започна с проблеми на много места, тъй като ЦИК не е одобрила 52 предложения от страна на изборните доброволци за промяна на секционните членове. Англия е държавата с най-много секции в чужбина. Има 132 места за гласуване.

В някои секционни комисии на Острова пък посрещат гласоподавателите със солена торта от българска луканка и шоколадовият сладкиш.

"На избори и като на кулинарно състезание. С добро настроение и дори авторски ястия преминава днешният изборен ден във Великобритания, където зад граница са разкрити най-голям брой секции - 132. Солена торта от българска луканка приготвиха в СИК Ийлинг 3 и Хароу. Шоколадовият сладкиш на СИК Арма също не е за подценяване. Добър апетит!", пиша от МВнР във Фейсбук.