0

С ъпругата на бившия британски премиер Тони Блеър – Чери Блеър, ще учи българките как да управляват успешно. Тя идва на 5 април като ексклузивен гост на конференцията „Жените в управителните съвети“, организирана от сдружение „Дамски форум“. Заместник министър-председателят по ефективно управление Калина Константинова ще открие събитието. Сред участничките ще бъдат посланици на европейски страни, както и изтъкнати бизнес дами от сферите на правото, банкирането, информационните технологии, маркетинга и др.

Опит

Търсим приемственост чрез предаване на знания и опит от вече утвърдилите се дами на високи позиции към младата генерация. Много се радваме, че г-жа Чери Блеър, чиято фондация има сериозен опит в менторството и подкрепата на жени в бизнеса в цял свят, ще бъде тук и ще подкрепи нашата кауза. За нас това е не само висока чест, но и знаково признание за достиженията на българските бизнес дами“, казва Жанет Захариева, председател на сдружение „Дамски форум“. На конференцията ще бъдат разгледани правните аспекти на равенството между половете и балансът в органите за корпоративно управление в ЕС и България, а изпълнителни директори на водещи компании ще представят своя опит и ще очертаят тенденциите у нас.

Жест

Чери Блеър идва за втори път у нас. В България тя е близка с бившия президент Петър Стоянов и съпругата му Антонина. Съветничката на кралица Елизабет се познава със семейството от времето, когато мъжът й бе министър-председател на Великобритания, а Петър Стоянов – президент, като по-късно той влезе в борда на нейната фондация „Справедливост за Африка“. През 2011 г. Стоянов учреди фондация във Виена "Център за глобален диалог и сътрудничество", като гост на събитието бе Чери Блеър. Година по-късно тя върна жеста, като им дойде на гости в София. 

Британската експремиерша гостува на Петър Стоянов.

 Британската експремиерша гостува на Петър Стоянов.