0

„Достатъчно е да измиете тези четири части на тялото. По-малко душ, по-малко енергия." Така е озаглавен материал на големия германски таблоид „Bild”, който реши да даде полезни съвети на читателите си как да поддържат хигиена, като пестят вода.

„Bild” припомня думите на германския вицеканцлер и министър на икономиката Роберт Хабек, който се обърна към сънародниците си с призив: „Топлете се по-малко, ходете по-рядко на сауна и се къпете по-малко“. С оглед на зависимостта от руските енергийни доставки, федералният министър на икономиката Робърт Хабек призова германците да пестят енергия.

Милиони германци трябва да променят поведението си. Но не е ли това нехигиенично? Не, напротив, твърди „Bild”. Изданието дори дава думата на специалист, който разяснява, че „не е особено полезно за кожата, ако я мием ежедневно със сапун. По кожата има здрави бактерии, които могат да се размножават, когато не я мием. Тези бактерии предпазват от екзема и "ядат" лоши миризми“.

След три седмици миризмите изчезват и кожата започва един вид процес на самопочистване. Тези „добри“ бактерии имат шанс само ако кожата почива поне три седмици. Измийте подмишниците, краката и слабините. Това са частите на тялото, които трябва да бъдат измити, ако се чувствате мръсни. Потта също подобрява киселинната мантия, подпомага размножаването на полезните бактерии и поддържа кожата влажна“, съветва Д-р Адлер.